AgiBlok

29.12.04
  Elektrolux, Xerox, Google, Skype a Moneybookers


O málokteré firmě můžeme prohlásit, že její název je současně používán jako sloveso spojené s používáním jejího produktu. Luxovat, xeroxovat, něco vygůglit a skajpovat. Čeština pro všechny tyto činnosti má svůj výraz, ale nepoužil výše zmíněné někdo z nás při hovoru? Něco vyhledat na internetu je běžná činnost. Stejně tak internetová telefonie se už zabydluje ve slovnících. Možná to Google a Skype dělají lépe než ostatní. Možná.

SkypeOut je placená možnost volat do světa na klasické telefony (levně) nebo na mobily (ne tak levně). O placení za SkypeOut pomocí platební karty jsem před několika týdny tady psal. Používám volání do telefonní sítě už celý měsíc a kromě problémů mezi 21. a 22. prosincem si nemohu stěžovat. Až mi dojde kredit, uvažuji o možnosti zaplatit ne platebni kartou, nýbrž pomocí služby Moneybookers.

Určitou nevýhodou je, že Moneybookers není pro mě zatím dostatečně důvěryhodná. Bankovní převod
Přihlašovací formulář včetně SSL zabezpečení a opatření proti robotům vypadá dobře. Možnost poslat platbu na konto u Živnostenské banky je také příjemná. Tedy zejména pro toho, kdo má zařízeno internetové nebo mobilní bankovnictví. Existuje možnost poslat peníze do Moneybookers pomocí platební karty. To bych však silně nedoporučoval. Ověření, zda neperete špinavé peníze, znamená posílat kamsi faxem kopie dokladů. U bankovního převodu z účtu na účet dejte pozor na shodu jmen. Opět kvůli zamezení praní nelegálních peněz jméno vašeho účtu musí být stejné jako jméno, pod kterým se registrujete u Moneybookers. Číslo účtu, kam budete posílat peníze je 4227514004/0400. Nevím ale, zda Reference znamená variabilní symbol. To mi příjde logické. Mohlo by se to též napsat do zprávy pro příjemce, ale ten variabilní symbol mi připadá pravděpodobnější. Kdo má s Moneybookers dobré či zlé zkušenosti? Ozvěte se skajpinisté. Příjemné volání po celý příští rok přeje "stoural".
 
Komentáře:
Můžu říct, že Moneybookers (budu psát jen MB) fungují dobře. Mám konto v Živnobance a mám tam i dost známých, tak jsem tuto volbu zkusil. Když vynechám počáteční problém s placením z jiného konta, než na jaké jméno je registrace u MB (ale oni to tam píšou, že musí být shodný vlastník :-)), tak vše probíhá bez potíží.

Krok 1 - doporučuji se napřed registrovat u MB a verifkovat svůj bankovní účet. Verifikace proběhne tak, že vám na vaše bankovní konto pošlou z MB platbu, u níž bude uvedeno VERIF.NO. a toto číslo pak opíšete do kolonky verifikace účtu u MB.

Krok 2 - pošlete do MB peníze, české koruny. Zvolíte Upload funds a druh platby. Raději pošlete něco víc, kvůli drobným kursovým odchylkám CZK/EUR v čase, např. 400 Kč (10 Euro + 1,5 Euro DPH = cca 380 Kč, ale protože to nebude ten samý den, může tam být rozdíl a mě minule chyběly 4 halíře) Pozor, "Reference" u platby (= vaše uživatelské číslo) bude variabilní symbol. Platba se během 1 - 2 dnů ukáže u MB.

Krok 3 - na Skype si koupíte kredit, zvolíte že chcete platit z MB, ono vás to hodí k nim, přihlásíte se a potvrdíte platbu 11,5 Euro. Neplatí se žádné poplatky.

Mají to dobře provázané, takže do 10 minut máte peníze na Skype a můžete vesele volat!

Navíc vidíte, kolik peněz vám na MB zbývá, a kdybyste je potřebovali náhodou zpět, zadáte si prostě příkaz k platbě na vaše konto.

Pozn.: toto není reklama, jen jim to holt funguje! :-)))
 
Dekuji za odpoved na dotaz, zda lze odeslat peníze na credit SKYPU do MoneyBookers treba interbankingem ceské sporitelny. Pokud jen pres zivnobanku mohu na uvedený úcet 4227514004/0400 bez toho, ze bych si tam zrídil úcet? Díky keluc
 
Přidej komentář

<< Zpět
<<<<<<< Víceméně pravidelné zápisky o řízení identity občas prokládané zmínkami o kořenech našince jako jsou: jhv > jinan > jin > jer > jantar > jang >


Jméno: Co je po jménu. I jinak zváno, vypadalo by stejně.
Domov: Prague, Bohemia, Czechia

Romantik bez iluzí. To jsem já. Kafka & Hašek & Forman & Kryl & Bach & Dylan & Gabriel & Edison & Kolben. To jsou osobnosti. Z jedné každé mám v sobě střípek.
Tyto zápisky pochází z internetu. Jejich původce může nebo nemusí být tím, za koho se vydává a informace obsažené na této stránce a v případných diskuzních příspěvcích mohou nebo nemusí být přesné.
Pozři na celý profil

Předchozí zápisky
Bájná vyprávění starců
Stav konta nadačního fondu Tatry
Malý měkký pohltil malého obra (Microsoft-Giant)
Ženy volí často stejný PIN pro všechno
Je to srozumitelné pro manažery?
Masy používají SMS
Autentizace
Bude nebude PKI
Jak vyzrát na spyware ve firemní síti
To Skype or not to Skype

Archiv
září 2004 / října 2004 / listopadu 2004 / prosince 2004 / ledna 2005 / února 2005 / března 2005 / dubna 2005 / května 2005 /

Info, zprávy, přehledy
Co se děje ve světě?
Co se děje u nás
Přehled tisku
NEprehled.netE
Lupa
Root
Mozek
Wikipedia česká?
Novinky ze světa kryptologie
SANS diary
Wikipedia original
Slashdot /.

Kam často chodí­m
blogportál
aKB@large
Festival super mall
Laco bloguje
Marigold
Pooh (security)
Neviditelný pes
Viditelný Macek
WELL.DONE





Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com



NAVRCHOLU.cz



TOPlist

Powered by Blogger

Creative Commons License