AgiBlok

6.2.05
  Mailinator je kladivo na spam


Známe to na internetu všichni. Zejména ti, co zkouší nové služby. Chtějí po nás při registraci osobní informace a - emailovou adresu. Osobní údaje si zkušeně vymyslíme, neboť nevíme, s kým máme tu čest. Jak to ale zaonačit s tou adresou? Můžeme uvést smyšlenou. Jenže ta adresa obvykle slouží k ověření, že jste si právě tu novou službu objednali. Mnohdy na tu adresu dojde zpráva, která obsahuje link, jehož aktivováním se teprve registrace dokončí.

Jistě, můžeme mít popelnicovou adresu, kterou obětujeme spamovým odpadkům. Málokdo, není-li to nepoučené dítko či kmet, uvede soukromou nebo dokonce firemní mailovou adresu. Mluvím pořád o vyzkoušení nové služby, jako je například Moneybookers. Je tu ještě jedna možnost. Uvést adresu na jedno použití. Kupříkladu john@mailinator.com. John tedy asi zrovna ne, ale karel.novak@mailinator.com vypadá věrohodně.

Službu Mailinator znám asi rok. Několikrát jsem ji využil. Je také pravda, že koncem roku 2004 byla mimo provoz. Bylo též období, kdy byla blokována naše národní doména, autory Mailinatoru mylně označovaná jako Československo. Zprávy, které dorazí na zvolenou adresu cokoliv_si_vymyslim@mailinator.com, jsou po několika hodinách smazány.
 
Komentáře: Přidej komentář

<< Zpět
<<<<<<< Víceméně pravidelné zápisky o řízení identity občas prokládané zmínkami o kořenech našince jako jsou: jhv > jinan > jin > jer > jantar > jang >


Jméno: Co je po jménu. I jinak zváno, vypadalo by stejně.
Domov: Prague, Bohemia, Czechia

Romantik bez iluzí. To jsem já. Kafka & Hašek & Forman & Kryl & Bach & Dylan & Gabriel & Edison & Kolben. To jsou osobnosti. Z jedné každé mám v sobě střípek.
Tyto zápisky pochází z internetu. Jejich původce může nebo nemusí být tím, za koho se vydává a informace obsažené na této stránce a v případných diskuzních příspěvcích mohou nebo nemusí být přesné.
Pozři na celý profil

Předchozí zápisky
Klíče od auta v alobalu
MySQL Bot
Od Netbanky k páté větě na straně dvacet tři
Změna PINu platební karty
Večeře s produktovou manažerkou Googlu
Ministr pro vnitřní bezpečnost na výletě po Evropě
Doktor Ping a pan TCP v IP světě
Password Aging
Vysvětlení k předchozímu zápisku
Kratky link - tinyurl.com

Archiv
září 2004 / října 2004 / listopadu 2004 / prosince 2004 / ledna 2005 / února 2005 / března 2005 / dubna 2005 / května 2005 /

Info, zprávy, přehledy
Co se děje ve světě?
Co se děje u nás
Přehled tisku
NEprehled.netE
Lupa
Root
Mozek
Wikipedia česká?
Novinky ze světa kryptologie
SANS diary
Wikipedia original
Slashdot /.

Kam často chodí­m
blogportál
aKB@large
Festival super mall
Laco bloguje
Marigold
Pooh (security)
Neviditelný pes
Viditelný Macek
WELL.DONE





Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com



NAVRCHOLU.cz



TOPlist

Powered by Blogger

Creative Commons License